Gratulerer til fødestua i Lofoten

Ammehjelpen deler hvert år ut en Begeistringspris til noen som jobber med ammende mødre. Årets pris går til fødestua ved Nordlandssykehuset i Lofoten.

– Dette kom som en stor overraskelse. Utrolig flott, sier May Vollnes Johansen og Kristin Nyborg. Sammen med jordmorkollega Reidun Karlsen reiser Kristin Nyborg til Nordisk Ammekonferanse i Oslo og mottar prisen fredag 31. mars. Enhetsleder May Vollnes Johansen er stolt på fødestuas vegne:  – Det er virkelig en ære og en stor inspirasjon å motta en pris som dette, sier hun. – Spesielt artig er det at det er en mor som har foreslått oss og at vi kunne hjelpe henne til å få til ammingen er fint å tenke på, sier Johansen.

Juryens begrunnelse:

·         Kunnskap og tid. En ser viktigheten i at helsepersonell har god fagkunnskap og tid nok til å veilede mødrene om amming

·         Forbilledlig oppfølging av Nasjonal faglig retningslinje for barselomsorgen

·         Mors opplevelse: Grunnlaget for at ammingen ble vellykket ble lagt på Fødestua. Mor opplevde seg 100 % ivaretatt og lærte seg det grunnleggende om amming, slik at hun ikke ga opp, selv om hun støtte på problemer også etter hjemreise.

9.00 2. november - 16.30 3. november 2017

Thon Hotel Vika Atrium, Oslo

9.51 15. november - 16.00 17. november 2017

Ålesund

9.00 5. desember - 16.30 6. desember 2017

Tromsø, UIT, Teorifagbygget hus 1, auditorium 2

Er du jordmor og har lyst til å gjøre en forskjell for mødre med premature og syke barn?
Engasjert og dyktig jordmor søkes til Nyfødt intensiv i 100 % vikariat
Vestre Viken