Lønn og arbeidsforhold

Den norske jordmorforening arbeider for at jordmødre skal ha en lønnsutvikling som gjenspeiler yrkesgruppens kompetanse og ansvar. Vi er opptatt av å trygge gode arbeidsforhold for våre medlemmer.

Den norske jordmorforening (Dnj) arbeider for at jordmødre skal ha en lønnsutvikling som gjenspeiler yrkesgruppens kompetanse og ansvar.Dette er ett av flere mål beskrevet i Oppdragsdokumentet som ble vedtatt på Landsmøte i 2008.

Den norske jordmorforening har medlemmer i de ulike tariffområdene Spekter Helse, KS og Oslo kommune. Våre medlemmer er omfattet av det tariffområdet som er gjeldende for den virksomheten de jobber i.

Her finner du nyttige ord- og begrepsforklaringer knyttet til tariffoppgjøret.

Den norske jordmorforening (Dnj) har et godt utbygd tillitsvalgtsapparat.

I Dnjs sekretariat er det ansatt to jurister som kan bistå deg når det oppstår juridiske problemstillinger knyttet til ditt arbeidsforhold.

Lover, forskrifter og direktiver som er relevante for våre medlemmer.

Privatpraktiserende jordmødre eller jordmødre i kommunen jobber etter et takstsystem.