Lønnsforhandlinger

Den norske jordmorforening (Dnj) arbeider for at jordmødre skal ha en lønnsutvikling som gjenspeiler yrkesgruppens kompetanse og ansvar.Dette er ett av flere mål beskrevet i Oppdragsdokumentet som ble vedtatt på Landsmøte i 2008.

Målet er videre delt inn i følgende punkter:

• Lønn skal være i samsvar med jordmødres ansvar, kompetanse og utdanning. Studier og videreutdanninger skal honoreres særskilt.
  • Den norske jordmorforening skal arbeide for en kjønnsnøytral avlønning. For jordmødre i offentlig sektor skal lønnen være sammenlignbar med tilsvarende utdanningsgrupper i privatsektor.
  • Dnj har et tillitsvalgtapparat som ivaretar medlemmenes interesser lokalt.
  • Jordmødre skal ha faglige og administrative karrieremuligheter. Lederlønn skal avspeile det ansvar og kompetanse som kreves i stillingen, og være sammenlignbar med tilsvarende lederstillinger i samme virksomhet.
  • Jordmødre skal ha reell mulighet til å etablere og drive privat praksis.

Den norske jordmorforening utøver tariffpolitikk både lokalt og sentralt og arbeider for å heve lønnsnivået for våre medlemmer innen alle sektorer.

9.00-16.30 1. februar 2018

Pilestredet 32, Store auditorium, Oslo

10.00-18.00 5. mars 2018

Kåre Norum auditorium, Oslo Cancer Cluster innovasjonpark Ullernchausseen 66 Inngang 2B, 0310 Oslo