Ledertrio klar for 3 nye år

Landsmøtet er vel gjennomført, og nye jordmorfaglige strategier og politikk er meislet ut! Les mer om vedtakene fra landsmøtet.

19.-20. september 2024 ble Jordmorforeningens 49. ordinære landsmøte avholdt i Bodø.

Gjennom to innholdsrike dager ble det diskutert jordmorfag, kvinnehelse, arbeidslivspolitikk og organisasjonsarbeid med høyt engasjement.

Dyktige jordmødre fra hele landet delte av sine erfaringer, og sammen har vi jobbet frem løsninger for å møte de profesjonsspesifikke utfordringene som medlemmene våre står i, både lokalt, regionalt og nasjonalt.

Lokale musikere satte stemningen blant tilreisende delegater og deltakere, og jordmor Christer Holst sang en nydelig hyllest til varmeposen – til stor begeistring for publikum i salen.

Det ble også vedtatt et nytt strategidokument for Jordmorforeningen. Strategidokumentet bestemmer de politiske og faglige prioriteringene våre i landsmøteperioden, og fungerer som en rettesnor både for sentralstyrets og for organisasjonens helhetlige arbeid.

Gjenvalg av ledertrio og FEU-leder

Arbeidsutvalget (AU) i Jordmorforeningen består av leder, 1. nestleder og 2. nestleder. Disse inngår i sentralstyret og velges av landsmøtet.

Hele det sittende arbeidsutvalget var motiverte for videre innsats for jordmorfaget i tre nye år, og ble gjenvalgt ved akklamasjon.

Leder: Lena Henriksen

1. nestleder: Eline Skirnisdottir Vik

2. nestleder: Katrine Holm Lamo

I tillegg ble sittende leder av Faglig-etisk utvalg (FEU), Ingvild Hersoug Nedberg, gjenvalgt som utvalgsleder.

Ingvild får med seg Ellen Blix og Tone Selmer-Olsen som utvalgsmedlemmer i FEU, samt Elin Sogge som varamedlem.

Resolusjoner fra landsmøtet

Videre ble det vedtatt fem resolusjoner som vil være førende for organisasjonens arbeid de neste tre årene:

  • Dnj skal ha en mediestrategi som synliggjør fagforeningen, jordmorfaget og fagområdet på en tidsriktig måte i sosiale og tradisjonelle medier, på egne plattformer og i det dagsaktuelle nyhetsbildet.
  • Dnj skal synliggjøre jordmors ansvarsområde og autonome kompetanse. Dette inkluderer å være tydelig på hvilke oppgaver som kan, og ikke kan overføres til andre profesjoner innen svangerskaps-, fødsel- og barselomsorg.
  • Dnj skal jobbe for at hjemmefødsel blir organisert som et jordmorstyrt og offentlig finansiert tilbud.
  • Dnj skal være en pådriver for rammevilkår som gjør det mulig å utøve helhetlig jordmorfag, og være i jobb som jordmor gjennom hele yrkeslivet. Dette inkluderer økonomiske rammevilkår i takst- og finansieringsmodeller, tilstrekkelig bemanning, god jordmorfaglig ledelse og gode støtteordninger når jobben blir en belastning.
  • Dnjs tillitsvalgte og medlemmer er aktive bidragsytere i rekruttering av nye medlemmer, beholde medlemmer, synliggjøring av organisasjonen nasjonalt og lokalt samt gjennomføring av Dnjs politikk og strategi.

Regulering av kontingent

Jordmorforeningen har hatt samme kontingentsats siden 2015, noe som betyr at medlemskontingenten ikke har vært regulert på 9 år.

Landsmøtet vedtok følgende endringer i medlemskontingenten gjeldende fra 1.11.2024:

  • Ordinær kontingent for yrkesaktive medlemmer økes med 110 kr i måneden, fra 550 kr til 660 kr
  • Redusert kontingent for medlemmer som jobber i 49% stilling eller mindre, økes med 70 kr i måneden, fra 340 kr til 410 kr
  • Ingen endringer i kontingent for pensjonister, studenter og ikke-yrkesaktive medlemmer.
9.00-11.00 11. februar 2025

Digitalt kurs

15.00-17.00 12. februar 2025

Digitalt kurs

10.00 17. mars - 15.00 18. mars 2025

Sanner hotell, Granavollen

9.00 26. mai - 16.00 28. mai 2025
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.