Nyhetsarkiv

Arendalsuka er en viktig arena for oss, gjennom vår tilstedeværelse byr uken på mange møter og muligheter. I forkant av VG's sak om følgetjenesten fikk leder Kari Aarø på tirsdag en prat med Bent Høie hvor hun tok opp både følgetjenesten og bemanningen på de store sykehusene. 

Hun har tatt i mot barn på de utroligste steder. Hjulpet vettskremte turnusleger med vanskelige skulderforløsninger. Og blåst liv i kritthvite unger. Nina Giæver (94) fra Lyngseidet i Troms, ventet med å sette jordmorpunktum, til hun tok imot sitt eget oldebarn.

Leder Tidsskrift for jordmødre 5.2019

Denne måneden besøkte jeg Grorud helsestasjon. Det var virkelig oppløftende å se hva de har fått til der. Men ingenting kommer gratis og jordmødrene har jobbet for å få på plass tilbudet de har.

Hvordan er normalfødsel-situasjonen i dag? Vi har snakket med ABC, Fødeloftet og Storken.

Den norske jordmorforening reagerer sterkt på at ABC nå mister sitt tilbud om svangerskapskontroller til sine fødende. Dette har vært en av grunnsteinene i tilbudet. Forskning viser at et tilbud der jordmor følger den fødende gjennom svangerskap, fødsel og barsel fører til flere normale fødsler og mindre bruk av epidural. 

De sentrale partene har avholdt fase 3-forhandlinger i overenskomstområde 10. Forhandlingene startet 12.6.19 kl. 10:00. Bakgrunnen for forhandlingene var at de lokale partene i seks helseforetak ikke hadde oppnådd enighet.

Akademikerne og Dnj var i streik fra fredag 24. mai til og med mandag 27. mai. Det var akademikermedlemmer i bystyrets sekretariat og byrådsavdelingen som fysisk var ute i streik. Resultatet etter mekling og streik er at Dnj og Akademikernes medlemmer får det samme som de tre andre hovedorganisasjonene fikk i forhandlingene natt til 1 mai. Dette var Akademikerne klar over at ville være et utfall, da tre organisasjoner hadde signert på et oppgjør med en gitt ramme ville ikke mer penger komme etter en mekling/ streik, slik er det. Men dette var en svært viktig markering for å si at nok er nok og en del av en strategi for Akademikerne.

Mandag ettermiddag kom Akademikerne og Oslo kommune til enighet i mellomoppgjøret 2019. Etter en kort og målrettet streik som legger press på forhandlingene i 2020, er Akademikernes medlemmer i rådhuset tilbake på jobb tirsdag morgen.

- Oslo kommune sliter med å beholde dyktige ansatte. Skal vi sikre gode tjenester til befolkningen, kan ikke kommunen tape kampen om arbeidskraft, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo. 

Fra arbeidsdagens start i dag fredag 24. mai har medlemmer av Akademikerne streiket i borggården i Oslo. Dnj er gjennom Akademikerne ute i streik.

Lektorene får en lønnsvekst på linje med resten av arbeidslivet. Partene er i tillegg enige om viktige grep for høyt utdannede i skolen frem mot neste oppgjør. 

Jurister, ingeniører, samfunnsvitere og økonomer i Oslo rådhus er blant gruppene som tas ut i en eventuell streik dersom partene ikke kommer til enighet.

Akademikerne brøt årets lønnsforhandlinger i Oslo kommune natt til 1. mai. I dag sendte Akademikerne varsel om plassfratredelse, som er en oversikt over hvilke medlemmer som tas ut dersom det blir streik.

- Selv om helseministeren har rett i at vi har gode utfall og tall på fødselsomsorgen så mener vi at vi ikke kan nøye oss med godt nok. Vi må strebe etter å ha det beste! Det skal ikke være avgjørende om hvor du bor i landet på om du får en trygg og god oppfølging. Det kan ikke være slik at med en gang det må kuttes så er det fødselsomsorgen noe av det første det kuttes i, sa Kari Aarø i sin appell under demonstrasjonen foran Stortinget i dag.

Vil du lære mer om lokale forhandlinger? Tillitsvalgte i Akademikerne kommune kan delta gratis på regionale konferanser. Akademikerne kommune arrangerer kurs i lokale forhandlinger rundt om i landet. Det vil bli avholdt 4 kurs før sommeren og 11 kurs etter sommeren. 
Kursinnhold er lokale forhandlinger etter hovedtariffavtalens kap. 3.4 og kap. 5 i det kommunale avtaleområdet pluss kap. 3 i bedriftsavtalen og er for tillitsvalgte og kontaktpersoner. 

Akademikerne brøt natt til onsdag lønnsforhandlingene med Oslo kommune. Akademikerne krevde at forhandlingene skal skje lokalt på den enkelte arbeidsplass. Kommunen valgte å ikke sette av noen penger til lokale forhandlinger, og høyt utdannede ble overhodet ikke prioritert i oppgjøret. 

Lektorene har vært lønnstapere i kommunen i årevis, samtidig som skolen mangler kvalifiserte lærere. – For å gjøre det mer attraktivt å jobbe i skolen må KS verdsette høy kompetanse i langt større grad, sier leder for Akademikerne kommune, Jan Olav Birkenhagen.

– Sammenslåingen av fødeavdelingene vil resultere i et dårligere tilbud til fødekvinnene på Nordmøre, risikoen for komplikasjoner vil øke for de som nå får lengre reisevei inn til fødeinstitusjonen. Flere kvinner vil få behov for følgetjenesten, og denne vet vi ikke er godt nok utbygget på Nordmøre, sier Kari Aarø, leder i Den norske jordmorforening.

Leder Tidsskrift for jordmødre 3/19

Folkehelseinstituttet skal gjennomføre en undersøkelse våren/sommeren 2019 blant gravide kvinner i svangerskapsuke 28-40, og trenger bistand fra jordmødre som gjennomfører svangerskapskontroller til å rekruttere kvinner i målgruppen.

Årets lønnsoppgjør i Spekter-området ble innledet 2. april, hvor de sentrale partene ble enige om fristene for gjennomføringen av de lokale forhandlingene. Årets oppgjør er et mellomoppgjør, det betyr at det kun forhandles om økonomi, ikke om tekst.

10.00 17. mars - 15.00 18. mars 2025

Sanner hotell, Granavollen

9.00 26. mai - 16.00 28. mai 2025
11.00 12. juni - 15.00 13. juni 2025

Sanner hotell, Granavollen

10.00 23. oktober - 16.00 24. oktober 2025

Oslo

9.00 14. juni - 16.00 18. juni 2026
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.