Støtter opp om ABC-seminar

–Dette seminaret er proppfullt av spennende foredrag og fremmer viktigheten av å ha jordmorstyrte normalenheter – også på de store sykehuset, sier Kirsten Jørgensen. Dnj-lederen holdt en liten appell på ABC-avdelingens jubileumsseminar, som gikk av stabelen 28 og 29 september, i forbindelse med at avdelingen fyller 20 år.

–Det er viktig å jobbe for en differensiert og desentralisert fødselsomsorg. Vi trenger alle disse nivåene, men jeg er også opptatt av at hjemmefødslene bør inkluderes som et fjerde nivå - og med det bli en del av det offentlige tilbudet, påpekte Jørgensen under seminaret.

Med temaer som dreier rundt naturlig/normal graviditet og fødsel var det hyret forelesere fra både inn- og utland til seminaret som avholdes i regi av ABC-avdelingen, et arrangement Dnj er med og støtter opp under.

Trenger dokumentasjon

Å se på strukturene i fødselsomsorgen er viktig, i følge Dnj-lederen. Flere jordmorstyrte enheter, både inne på sykehuset og utenfor, gir flere fornøyde kvinner, det fremmer kontinuitet og det viser seg at jordmødrene har bedre arbeidsforhold her.

– Helseminister Bent Høie har instruert helseforetakene, om at de skal sørge for at kvinner får en-til-en omsorg. Det kvalitetskravet klarer vi ikke å etterleve, spesielt ikke på de store fødeavdelingene, dermed får ikke kvinnene det de har krav på. Hvis vi skal oppnå noe, må vi ta oss tid til å skrive avvik. Vi trenger dokumentasjon og tall å vise til, påpekte Jørgensen.

Tidsskrift for jordmødre kommer tilbake med mer fra jubileumsseminaret.

8.30-16.00 27. februar 2018

Akershus universitetssykehus, store auditorium

10.00-18.00 5. mars 2018

Kåre Norum auditorium, Oslo Cancer Cluster innovasjonpark Ullernchausseen 66 Inngang 2B, 0310 Oslo

12.00 5. mars - 12.00 7. mars 2018

Storefjell Resort Hotel, Gol

9.00-15.00 4. april 2018

Scandic Bystranda, Kristiansand

8.00-15.40 18. april 2018

Oslo Kongressenter, sal A

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.