Informasjon fra Helsedirektoratet til personell som følger opp gravide

Arbeidet med en nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsdiabetes har pågått i lengre tid. I løpet av en måned vil en foreløpig versjon av retningslinjen bli publisert. Det er gjort en del endringer fra høringsutkastet, blant annet har den færre anbefalinger totalt. Fremdeles gjenstår det noe arbeid.

Følgende punkter er ennå ikke avklart:

• Nye kriterier for hvilke kvinner som bør anbefales peroral glukosebelastning i uke 24-28, og om det skal anbefales en tidlig HbA1c.

I påvente av nye testkriterier for glukosebelastning vil de gamle kriteriene fra 2009 fortsatt gjelde.

• Anbefaling for spesialisthelsetjenestens vurdering av gravide med KMI over 35.

Disse anbefalingene vil blir lagt til i retningslinjen når de er klare.

En del av anbefalingene fra høringsutkastet som bare gjaldt spesialisthelsetjenesten, i hovedsak obstetrisk/gynekologisk oppfølging og prosedyrer, er tatt ut. Her vil det viser til Norsk gynekologisk forenings «Veileder i fødselshjelp» fra 2014 for detaljer om disse temaene.

Helsedirektoratet kommer med mer informasjon når retningslinjen for svangerskapsdiabetes blir publisert. Den kommer i elektronisk format og blir tilgjengelig fra direktoratets nettsider.

9.00 2. november - 16.30 3. november 2017

Thon Hotel Vika Atrium, Oslo

9.51 15. november - 16.00 17. november 2017

Ålesund

9.00 5. desember - 16.30 6. desember 2017

Tromsø, UIT, Teorifagbygget hus 1, auditorium 2

Stillingen innebærer 50 % fast stilling m/ følgetjeneste, kommunen kan tilby en 100 % stilling, da som 50 % sykepleier i kommunen.
Søknadsfrist 14.november 2017

Er du jordmor og har lyst til å gjøre en forskjell for mødre med premature og syke barn?
Engasjert og dyktig jordmor søkes til Nyfødt intensiv i 100 % vikariat
Vestre Viken