Festen er over!

Etter fem fantastiske dager på ICM kongress, er «jordmorhjertet» fylt med stolthet og ydmykhet- å treffe jordmødre fra hele verden, til tross for ulike forutsetninger og kulturer, men og hvor like de samme problem er- fyller en meg glede over å tilhøre et  globalt jordmorfellesskap!

Når jeg er her i Toronto er det tydelig at det er mye ved den norske fødselshjelpen som vi kan være stolte av, både høy faglig kvalitet og at jordmødre  er tilstede på fødsler.

Å treffe jordmødre fra hele verden, til tross for de ulike forutsetninger, har vært utrolig lærerikt! Samtidig som det er interessant å se at vi også strever med mange av de samme problemene.

Erfaringer og kunnskap har blitt delt gjennom 700 foredrag - valgets kval har vært konstant! Det har vært foredrag om alt fra menneskerettigheter i fødsel, respektfull omsorg og informert samtykke, hva er den optimale timing for induksjon av fødsel? til hvordan kan sectiofrekvensen reduseres i verden?

Det var bare så inspirerende å høre på jordmødre legge fram sine forskningsresultater,  og mest av alt var jeg stolt av alle de norske jordmødre som bidro med sine resultater.

Signe Egenbergs workshop « Blødning etter fødsel» skapte stort engasjement. Hent fram gammel kunnskap: Deltakere fikk lære at uteruskompressjon er livreddende førstehjelp.

Anne Lise Thoresen fra UIT( Tromsø) og Helle Andersen løftet fram fra sin forskning viktigheten av å utdanne jordmødre til en global verden.

Eline S Vik og Gunn Haukeland inspirerte publikum med sine fortellinger fra kvinners opplevelse av å føde før de kom på sykehus. Jordmødre er kvinners stemme var hovedbudskapet!

Takk til Toronto- takk til ICM og den Canadiske jordmorforening for en fantastisk gjennomført kongress! Vi sees på Bali!

9.00-17.00 24. august 2017

Dnj, Grensen 9, Oslo

8.00-16.00 25. august 2017

Dnj, Grensen 9, Oslo

8.00-16.00 28. august 2017

KS Agenda, Haakon VII`s gt 9, 0161 Oslo

9.00 28. september - 17.00 29. september 2017

OUS, Ullevål

8.30-15.30 12. oktober 2017

Rådhussalen, Mosjøen rådhus, Vefsn kommune i Nordland

Ledige stillinger

Regionsenter for barn og unges psykiske helse søker NFP-sykepleier/jordmor, engasjement
Arbeidssted Oslo, søknadsfrist 21.august
Les stillingsannonsen HER

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus 
Søknadsfrist 25.august
Lenke til søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.