Det nytter å jobbe politisk!

12.juni kom innstillingen fra helse- og omsorgskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Kirsti Bergstø, Karin Andersen og Audun Lysbakken om strakstiltak for å sikre en trygg fødselsomsorg. 
– Det er på høy tid at politikerne forstå alvoret og ser at vi er i ferd med å få en fødselsomsorg som går på sikkerheten løs, ikke bare for kvinner og barn, men også for jordmødre som leverer sin arbeidskraft og faglighet, sier Kristen Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening.

Den norske jordmorforening mener at jordmortjenesten i kommunene må løftes for å kunne gi kvinners reel valgfrihet i forhold til om de vil følges opp av jordmor eller lege i svangerskapet. Samtidig må kvinnene være trygge på at det er jordmor som kan støtte og hjelpe dem dersom velger å reise tidlig hjem etter fødsel.  Selv om mange fødeavdelinger praktiserer tidlig hjemreise i dag så er det dessverre ikke slik at disse kvinnene får besøk av jordmor i løpet av de tre første døgnene etter hjemreisen, slik Nasjonal faglig retningslinje for barselomsorgen anbefaler.

 – Organisering av fødselsomsorgen må gjennomgås, dette gjelder både bemanning og hvordan den struktureres. Alle kvinner har rett på en trygg og sikker fødselsomsorg! Grunnbemanningen ved fødeinstitusjonene må tas opp til grundig vurdering straks - så liv og helse ikke går tapt. Jordmødre må ha et forsvarlig arbeidsmiljø slik at vi ikke opplever at jordmødre forlater yrket på grunn av arbeidspress, sier Jørgensen.

Den norske jordmorforening krever en desentralisert og differensiert fødeslomsorg i tråd med Stortingets vedtak. Inkludert i fødselsomsorgen er det en selvfølge at kvalitetskravet om én til én omsorg under aktiv fase i fødsel også oppfylles ved alle landets fødeavdelinger. 

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om Representantforslag fra stortingsrepresentantene Kirsti Bergstø, Karin Andersen og Audun Lysbakken om strakstiltak for å sikre en trygg fødselsomsorg

9.00-17.00 24. august 2017

Dnj, Grensen 9, Oslo

8.00-16.00 25. august 2017

Dnj, Grensen 9, Oslo

8.00-16.00 28. august 2017

KS Agenda, Haakon VII`s gt 9, 0161 Oslo

8.30 28. september - 15.00 29. september 2017

Store Auditorium, Ullevål

8.30-15.30 12. oktober 2017

Rådhussalen, Mosjøen rådhus, Vefsn kommune i Nordland

Ledige stillinger

Regionsenter for barn og unges psykiske helse søker NFP-sykepleier/jordmor, engasjement
Arbeidssted Oslo, søknadsfrist 21.august
Les stillingsannonsen HER

Seksjonsleder - Avdeling for gynekologi og fødselshjelp, Fødeseksjon, Drammen sykehus 
Søknadsfrist 25.august
Lenke til søk på stillingen

Jordmor - Gyn-/fødeavdelingen, Sykehuset Namsos 
Søknadsfrist 27.august.
Lenke til søk på stillingen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.